STOMATOLOŠKA PROTETIKA

Prateći najnovije tehnološke trendove i dostignuća, kao posebnu ponudu izdvajamo bezmetalne keramičke krunice – savršen sklad tehnike i umetnosti. Svojim izuzetnim optičkim i estetskim karakteristikama, ove nadoknade se neprimjetno uklapaju u prirodni zubni niz. Zbog svojih prednosti kao što su vrhunska estetika nadoknade, kompjuterska preciznost izrade, odlične fizičke osobine i biokompatibilnost, bezmetalne keramičke krunice su idealno rješenje za otkrivanje skrivenih osmjeha...

Individualnim planom i pristupom rješavamo i najzahtjevnije protetske slučajeve. U saradnji sa renomiranim zubotehničkim laboratorijama obezbjeđujemo zavidan kvalitet i maksimalan estetski efekat fiksnih i mobilnih nadoknada.Prateći najnovije tehnološke trendove i dostignuća, kao posebnu ponudu izdvajamo bezmetalne keramičke krunice – savršen sklad tehnike i umetnosti. Svojim izuzetnim optičkim i estetskim karakteristikama, ove nadoknade se neprimjetno uklapaju u prirodni zubni niz. Zbog svojih prednosti kao što su vrhunska estetika nadoknade, kompjuterska preciznost izrade, odlične fizičke osobine i biokompatibilnost, bezmetalne keramičke krunice su idealno rješenje za otkrivanje skrivenih osmjeha... Individualnim planom i pristupom rješavamo i najzahtjevnije protetske slučajeve. U saradnji sa renomiranim zubotehničkim laboratorijama obezbjeđujemo zavidan kvalitet i maksimalan estetski efekat fiksnih i mobilnih nadoknada.

keramickekruniceBezmetalne keramičke krunice 

Za razliku od klasičnih metalokeramičkih krunica koje se izrađuju od legure metala, kao osnove na koju se nanosi keramika, bezmetalne krunice se u cjelosti izrađuju od keramike, čime je izbjegnuta mogućnost nastanka korozije u vidu “tamnih ivica desni”.  Istovremeno je eliminisan rizik od pojave vidljivosti metalnog ruba krunice, uzrokovane postepenim povlačenjem desni.
Sistemi bezmetalnih keramičkih nadoknada su biokompatibilni sa tkivima usne duplje. Čak i pacijenti sa alergijama ili drugačije oslabljenim imunim sistemom neće imati bilo kakvu negativnu reakciju vezanu za ovakve nadoknade. Takođe, sa ovakvim krunicama izbjegnuta je pojava preosjetljivosti na toplotne nadražaje, kao i promjena osjećaja ukusa (npr osjećaj ukusa metala).
Vaše bezmetalne krunice se potpuno integrišu sa desnima dajući prirodan izgled zubnog niza. Pored krunica, moguće je izraditi i bezmetalne mostove, pa čak i bezmetalne krunice na implantatima.

 

Dentalni mostovi 

Nedostatak jednog ili više zuba, osim što bitno ugrožava kvalitet Vašeg oralnog zdravlja, funkciju žvakanja i govora, ozbiljno narušava i ljepotu Vašeg osmjeha. Posljedice nedostatka zuba se ogledaju u promjeni položaja preostalih zuba (što indukuje poremećaj zagrižaja), problem u viličnim zglobovima, povećan rizik od nastanka parodontalnih oboljenja… Nedostatak jednog ili grupe zuba se uspješno sanira mostovima izrađenim od metal – keramike ili čiste “zirkonia” keramike kojom su zadovoljeni visoki estetski zahtjevi i funkcionalna komponenta prirodnog zubnog niza. “Popunjavajući” prostor nedostajućih zuba, dentalni most čuva integritet postojećih zuba. Za razliku od proteza, mostovi su cementirani na zube nosače i ne mogu se vaditi iz usta. Sam proces izrade je relativno jednostavan i sličan izradi dentalnih krunica.

bezmetalnimostovi