ORTODONCIJA

Bez obzira kojeg ste starosnog doba, ortodoncija Vam može pomoći! Iako je put do perfektnog osmjeha uz pomoć ortodontskog tretmana dug, definitivno je vrijedan strpljenja. Promijenjen položaj zuba, pojava tjeskobe u zubnom nizu, malokluzija i nepravilan zagrižaj, ne samo da su estetski nedostaci, već i česti uzročnici nastanka karijesa, parodontalnih oboljenja, kompromitovane ishrane, govora…

Zdravi zubi, u pravilnom položaju - najviše što možete da učinite za Vaše zdravlje i zdravlje usne šupljine Vašeg djeteta! Rezultat je zadivljujući, izvanredan estetski efekat – jedan od čestih razloga zbog kojeg se pacijenti opredjeljuju za ovakav vid tretmana.

Kada započeti ortodontski tretman?

Imajući u vidu da se vilice dece i tinejdžera još uvek razvijaju, zubi lakše pomjeraju, ortodontski tretmani rađeni u ovim uzrastima su utoliko jednostavniji. Preporučljivo je da se sa ispravljanjem zuba počne još u dječjem uzrastu, nakon nicanja prvih stalnih molara i sekutića, kada je evaluacija (pa i sama terapija) ortodontskih problema ujedno i najjednostavnija. Rano započet tretman reguliše rast vilica i zuba, obezbeđuje prostor za stalne zube čime su izbjegnute kasnije eventualne ekstrakcije stalnih zuba, eliminiše probleme u ishrani i govoru. Drugim riječima, rani tretmani značajno olakšavaju kasnije korekcije. Naravno, uz pomoć ortodontskog zbrinjavanja podjednako efikasno mogu prosperirati i odrasli pacijenti uz eventualne prethodne parodontološke ili hirurške pripreme.

Prva posjeta

Prilikom Vaše prve posjete, kroz prijatan razgovor i pružanje osnovnih informacija, upoznajemo Vas odnosno Vaše dijete sa mogućnostima ortodontskog zbrinjavanja. Na osnovu kliničkog pregleda i dodatnih rtg analiza, sa Vama diskutujemo o problemu i potencijalnim opcijama tretmana koje bi odgovarale Vašim zdravstvenim i estetskim potrebama.

Dužina trajanja tretmana

U većini slučajeva tretman traje od 1 do 3 godine, u zavisnosti od starosti pacijenta, brzine rasta lica i vilica ili ozbiljnosti problema, dok rani tretmani traju kraće – od nekoliko do šest mjeseci. Tokom trajanja ortodontskog tretmana na Vama je da pratite naše instrukcije, održavate oralnu higijenu i pravilnu ishranu, uz obavezne periodične kontrolne posete. Na nama je da Vam obezbjedimo zdrav osmjeh kakav ste oduvjek željeli!