IMPLANTOLOGIJA

Vaši zubi nisu neophodni samo u funkciji žvakanja i kvalitetne ishrane. Njihova nezamjenljiva uloga je u estetskom izgledu i harmoniji vašeg lica i osmjeha. Nažalost veliki broj zuba izgubi se previše rano, čime nastaju estetski i funkcionalni poremećaji u ustima.

Defekti koji tako nastaju, naročito u predelu prednjih zuba, bitno utiču na izgled, raspoloženje i ne rijetko dovode do uznemirenja, povlačenja u sebe i smanjenja socijalnih kontakata. Iz tih razloga izgubljene zube treba što prije nadoknaditi.Vaši zubi nisu neophodni samo u funkciji žvakanja i kvalitetne ishrane. Njihova nezamjenljiva uloga je u estetskom izgledu i harmoniji vašeg lica i osmjeha.

Nažalost veliki broj zuba izgubi se previše rano, čime nastaju estetski i funkcionalni poremećaji u ustima. Defekti koji tako nastaju, naročito u predelu prednjih zuba, bitno utiču na izgled, raspoloženje i ne rijetko dovode do uznemirenja, povlačenja u sebe i smanjenja socijalnih kontakata. Iz tih razloga izgubljene zube treba što prije nadoknaditi.

Kako to možete učiniti?

Prirodni zubi mogu se, naravno, nadoknaditi na konvencinalni način, izradom mostova ili različitih vrsta zubnih proteza. U takvim slučajevima potrebno je brusiti susjedne zue za prihvatanje fiksnih mostova ili potpornih zuba za proteze. Osim toga protezne ploče često izazivaju probleme u nošenju ili individualnom osjećaju pacijenta. 

Šta je rješenje?

Izbjeći ove probleme zahtjev je moderne stomatologije. To se može učiniti ugradnjom dentalnih implantata koji predstavljaju zamjenu za prirodne zube.Implanti su najefikasnija i biološki potpuno opravdana zamjena za prirodne zube.Oni se mogu koristiti u cilju nadoknade jednog nepostojećeg zuba, više nepostojećih zuba ili kod potpuno bezubih pacijenata, radi izbjegavanja nošenja totalnih proteza.Procedura ugradnje implantata je veoma jednostavna. Posle ugradnje potreban je period mirovanja za koje vrijeme implant oseointegrise (zarasta) u okolnoj kosti.Posle perioda zarastanja pristupa se izradi fiksnog protetskog rada koji treba da obezbjedi potpunu estetsku i funkcionalnu rehabilitaciju zubnog niza. 

Izbor?

Nema sumnje da se primjenom implantata postize najbolji estetski rezultat, eliminisu tegobe vezane za neprihvatanje proteza i obezbjedjuje najkvalitetniji funkcionalni efekat zvakanja.